Fazole jsou velmi vydatné a zdravé, přesto jsou často opomíjené. Vyzkoušejte Balkánský fazolový hrnec a uvidíte, že vám zachutná a dobře zasytí. Jen je potřeba si v dnešní uspěchané době vzpomenout fazole večer namočit :-) Podávat je můžeme s celozrnným chlebem.
Hlavní jídla - Luštěninová jídla
Fazole přebereme od případných nečistot a přes noc namočíme. Potom dáme fazole vařit společně se saturejkou či majoránkou do měkka. Pozor aby se vám nevyvařila voda. Až fazole změknou, přidáme nakrájenou cibulku, kostičky nakrájených paprik, rajský protlak, sůl, mletou papriku rozmíchanou v troše vody. Dbáme, aby v hrnci nebylo příliš vody a pokud je to nutné lehce dohustíme třeba kukuřičným škrobem. Nakonec dosolíme a přidáme petrželku. Dobrou chuť.