ZiskejZdravi.cz

Slané krekry

Tyto krekry jsou výborné nejen na zahnání „mlsné", ale i jako zdravá snídaně třeba k ovocnému salátu. Plně nahradí chleba a svým složením a jednoduchou přípravou jsou krekry pro tělo dobře využitelné, plné bílkovin minerálů a vitamínů především skupiny B. Lněné semeno vám také zlepší střevní vyprazdňování.

  • bez mlékabez mléka
  • bez cukrubez cukru
  • veganvegan

Ingredience porce

Příprava receptu

Celozrnnou mouku smícháme s klíčky, solí a pomletým lněným semínkem. Lněné semínko je nejlepší si pomlet na mlýnku na mák, budete tak mít jistotu že je skutečně čerstvé a nežluklé. Krátkou dobu lze případně pomleté semínko skladovat v ledničce. K tomu přidáme olej, nejlépe olivový, vodu a vypracujeme těsto, které se nebude lepit, případně ještě přidáme trochu bílé mouky. Pak rozválíme těsto přímo na plechu. Použijeme  menší váleček, ale jistě vám to půjde třeba i skleničkou. Když je těsto rozválené tak akorát ani tenké ani silné, nakrájíme ho rádýlkem do požadovaných tvarů - obdélníky, čtverečky. V troubě pečeme cca 50 -60 minut při 170 0C.


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo